Stefanos' playground

Ένα blog που ψάχνει να βρει την ταυτότητά του...

Friday, October 19, 2007

Διπλό στη Βρέμη, διπλό στην Πόλη... Τι σκατά;

Καλησπέρα. Η τελευταία ώρα δουλειάς της εβδομάδας σίγουρα δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε "δημιουργικός χρόνος", αν μάλιστα προσθέσουμε σε αυτό το μαύρο σύννεφο που πλανιέται έξω από το παράθυρό μου, είναι ακριβώς "γάμησέ τα" χρόνος. Οπότε θυμήθηκα τη μεγάλη νίκη επί της Τουρκίας την Τετάρτη την οποία δε σχολίασα στο blog ετούτο, και θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά και τον Ότο Ρεχάγκελ που για μια ακόμη φορά θα μας κολλήσουν στις οθόνες μας να τους υποστηρίζουμε, μας αρέσει δε μας αρέσει η μπάλα που παίζουν. Έγραφα στις 12/09 πριν από το ματς στο Όσλο:

"6) Εθνική ποδοσφαίρου: Να και κάτι με το οποίο δεν ασχολείται κανείς, καθώς έρευνες έχουν αποδείξει ότι η κοινή γνώμη μπορεί να ασχολείται με το πολύ δύο θέματα ταυτόχρονα (ομόλογα - Αλαβάνος, φωτιές - Αλαβάνος, παιδεία - Αλαβάνος), οπότε την παρούσα στιγμή οι δύο θέσεις είναι κατειλημμένες από εκλογές και εθνική μπάσκετ. Γράφει ο Σωτηρακόπουλος, μιλάει στο ράδιο, ζητάει βοήθεια από το Σπυρόπουλο αλλά ανάθεμα αν θα κάτσουν περισσότεροι να δουν το ματς Νορβηγία-Ελλάδα από αυτούς που θα αναλύσουν τον επόμενο αντίπαλο στο Λιθουανία-Σλοβενία! Εγώ προβλέπω ισοπαλία με 0-0 και επομένως πρόκριση της εθνικής, αλλά και η ήττα πάλι πρόκριση σημαίνει δεδομένης της διάθεσης για γκέλες που επιδεικνύει η Τουρκία."


Χαίρομαι που μπορώ να αποδείξω ότι είμαι από αυτούς που τους πίστευα από την αρχή. Το ματσάκι το είδα σε ελληνικό καφενείο στις Βρυξέλλες και κατάλαβα τι σημαίνει να κερδίζει η εθνική και να είσαι στο εξωτερικό (και να έχεις και Τούρκο συνάδελφο στη δουλειά να σου δίνει συγχαρητήρια!). Επίσης συνειδητοποίησα ότι στο σκοτεινό αυτό κομμάτι της κεντρικής Ευρώπης οι τηλεοράσεις τα δείχνουν όλα ωραία, αλλιώς δεν εξηγείται πώς είδα διπλό του Ολυμπιακού στο CL (11 χρόνια αναμονής) και διπλό της Ελλάδας στην Τουρκία (55 χρόνια αναμονής) μέσα σε μόνο τρεις βδομάδες!


Συνδυάζοντας λοιπόν τη βαρεμάρα της Παρασκευής απόγευμα και το αθλητικό περιεχόμενο του παρόντος post, σας προσφέρω απλόχερα ένα βίντεο, αποκτημένο με μυστικές και απόκρυφες διαδικασίες, που δείχνει στιγμιότυπα από την προετοιμασία του μεγαλύτερου Γάλλου δεκαθλητή για τους Ολυμπίακούς Αγώνες του Πεκίνο το καλοκαίρι του 2008:




Γαμάτος;

Labels: , , ,

Monday, October 15, 2007

Στην πόλη όπου τα ATMs είναι κλειστά τα σαββατόβραδα...

...ο μικρός Στέφανος περνάει τις μέρες του εδώ και ένα μήνα ήδη. Στην πόλη όπου οι υπάλληλοι στο super-market είναι πιο αργοί και από έλληνα δημόσιο υπάλληλο, που ο καιρός κρατάει ημερολόγιο και αλλάζει από ομίχλη σε ήλιο την Παρασκευή το βράδυ και ξανά σε πυκνή ομίχλη τη Δευτέρα το πρωί! Για να θυμόμαστε πότε δουλεύουμε ντε! Στην πόλη όπου το να πάρεις λεφτά από άλλο ATM δε σε χρεώνει τίποτα, που οι υπάλληλοι στο μετρό δε σε ελέγχουν ποτέ για εισιτήριο ακόμα και αν περάσεις από μπροστά τους, που η είσοδος (€10.00) στο club δε σημαίνει ότι σου δίνουν και ποτό (ώπα, ρε βλάχε, που θες και ποτό!) και που μπορείς να αγοράσεις και να φας τα πιο απίθανα μπισκότα κανέλας του κόσμου, τα speculoos.

Από του Dandoy τα καλά speculoos!

Στην πόλη που οι σερβιτόρα σου λέει "παρακαλώ" και "ευχαριστώ" ενώ είναι φλαμανδή και ο κόσμος μόλις δει ήλιο (αυστηρά σκ όπως προείπα) βγαίνει και λιάζεται στα πάρκα (όποιος δεν έχει πάρκα, πάει στη θάλασσα, και όποιος δεν έχει θάλασσα, πάει στα πάρκα!). Στην πόλη όπου όταν καθαρίζει ο ουρανός και πας μια μεγάλη βόλτα γύρω από την Grand Place, το Bourse και το πάρκο συνειδητοποιείς ότι σου αρέσει... λίγο... πολύ ίσως!

Επίσης να πω στον Πατρίκ Ζισκίντ, αν μπαίνει και με διαβάζει, φίλε, γαμάτο το βιβλίο σου "Το Άρωμα"! Ειλικρινά μπράβο! Αν συνεχίσεις να γράφεις έτσι, θα μείνεις αλησμόνητος στους αιώνες των αιώνων! Και έχω διαβάσει και μέχρι τη μέση μόνο (δίκοπο μαχαίρι αυτό, ελπίζω να μη με απογοητεύσεις στο τέλος...).

Η γκρίνια του ποστ θα κατευθυνθεί προς τη CITIBANK Ελλάδος, που με χρέωσε €1.50 για "ταχυδρομικα έξοδα" σε ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων μέσω του e-banking της ING στο e-banking της CITI. Η ING Βελγίου φυσικά δε μου πήρε τίποτα. Και για να μου τη σπάσει ακόμα παραπάνω, με χρέωσε και €3.00 προμήθεια για τα εισερχόμενα, παρακαλώ, χρήματα! Ντροπή ρε! Δεν ξαναμεταφέρω χρήματα λοιπόν! Τραπεζική επιταγή από την ING και θα κάνω εγώ τον ταχυδρόμο γαμιόλες!

Labels: , ,