Stefanos' playground

Ένα blog που ψάχνει να βρει την ταυτότητά του...

Thursday, February 19, 2009

Ολυμπιακός - St Etienne 1 - 3

Καιρό είχε το blog μου να φορέσει τα αθλητικά του! Η επικαιρότητα βλέπετε όμως είναι τέτοια με συνεχόμενα σημαντικά ματς σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, που θα αργήσει λίγο να ...αλλάξει!

Πανωλεθρία για τον Ολυμπιακό μας χθες το βράδυ, εναντίον της γαλλικής ομάδας που παλεύει για τη σωτηρία της στη Ligue 1 ονόματι St Etienne. Καταρχήν, κατ' εμέ ήταν απαράδεκτο το κλίμα που δημιουργήθηκε πριν από το ματς από τις εφημερίδες, τα ραδιόφωνα και ...τις στοιχηματικές εταιρείες! Και αν για τις τελευταίες, που έχουν κέρδος από αυτό, είναι λογικό να μειώνουν τις αποδόσεις ανάλογα με το τι παίζει η μάζα (στο 1,45 ο άσσος λίγο πριν την έναρξη του ματς ο ΟΠΑΠ και η bwin), για τους υπαλλήλους στα γνωστά και μη εξαιρετέα ΜΜΕ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να εκφράσω για ακόμα μια φορά το θυμό μου για τον τρόπο με τον οποίο διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκό ματς που να το κερδίζεις ...προκαταβολικά (πόσο μάλλον να έχεις κλειδώσει την πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο του πρώτου ματς όπως πίστευαν πολλοί), δεν υπάρχουν ευρωπαίοι διαιτητές που να έχουν προαποφασίσει το αποτέλεσμα. Αίμα φτύνεις για νίκη, αίμα για πρόκριση.


Οι λόγοι που έγινε το 1-3 χθες ήταν οι εξής τρεις: Πρώτον, η St Etienne βρέθηκε σε πολύ καλή βραδιά, έπαιξε όντως χωρίς άγχος και κατάφερε σε ένα τόσο σημαντικό ματς να σκοράρει τόσο στο 10' (και να αποτινάξει από πάνω της την πίεση του Ολυμπιακού) όσο και στο 90' (και να πάει καβάλα στο άλογο στον επαναληπτικό). Μερικοί μου λένε σήμερα ότι δεν είχαν ούτε έναν καλό παίκτη, εγώ θα διαφωνήσω και θα πω ότι είχαν πολλούς καλούς παίκτες που, παίζοντας ομαδικά και έχοντας μπόλικη τύχη, έκαναν 3 γκολ σε 5-6 τελικές. Τα ίδια έκανε και ο Ολυμπιακός στο 5-1 με τη Μπενφίκα, που δε μου φάνηκε χειρότερη από τους Γάλλους.

Δεύτερον, ο Ολυμπιακός είχε σε κακή μέρα αρκετούς παίχτες του, πράγμα φυσιολογικό εν γένει, από την άλλη όμως απαράδεκτο αφού είναι το μόνο σημαντικό ματς εδώ και καιρό της ομάδας. Στο μυαλό μου έρχεται ο Ντιόγκο (και ιδιαίτερα η φάση που ΔΕΝ τελειώνει στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί που η σέντρα τον βρίσκει αφύλακτο στην πλάτη του σέντερ μπακ), που μόνος του παραδέχτηκε ότι έκανε κακό ματς, ο Ντομί και το μοιραίο του λάθος, ο Αβραάμ που ανάγκασε τον Βαλβέρδε να τον πετάξει έξω, ο Άντζας που δεν είναι η πρώτη φορά που αλλού πατάει και αλλού βρίσκεται (θυμήσου το ματς με Ξάνθη εντός), ο Μπελούτσι και οι ανύπαρκτες κάθετες πάσες του και ο γερο-Τζόρτζεβιτς που δεν κατάλαβε ποτέ ότι ΔΕΝ παίζαμε με την ΑΕΚ και ΔΕ σφύριζε ο Ποντίκης, με αποτέλεσμα να πέφτει όλη την ώρα σε ένα ματς τόσο έντονου ρυθμού, να μην παίρνει (φυσικά) ποτέ φάουλ και να ανακόπτει τις αντεπιθέσεις μας με τη βραδύτητά του (το transition game που έχει γίνει και όρος της μόδας). Για να μας αποτελειώσει ο γερο-καράφλας έχασε και την κεφαλιά της ισοφάρισης και έδεσε το γλυκό. Ο Λέτο δε θα έπεφτε ποτέ από αυτά τα μαρκαρίσματα και για μια ακόμη φορά με έκανε να βλαστημήσω για το πετσοκομμένο ρόστερ. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη σχεδόν εξωπραγματική εμφάνιση των Γάλλων, βγάζουν διπλό!


Ο τρίτος λόγος είναι ότι η ομάδα μας ο Ολυμπιακός μετά τα ματς με Χέρτα και Πανιώνιο έριξε (πολλές) ταχύτητες και έχασε τη σπιρτάδα της. Αν θυμηθούμε τα εντός έδρας ματς έχουμε κούτσα κούτσα τραγικές νίκες, 2-1 Ξάνθη, 1-0 Λιβαδειά, 2-1 Θρασύβουλας, 2-1 Άρης, 2-1 ΟΦΗ. Λογικό δεν είναι μετά από όλα αυτά να μην είναι τόσο εύκολη η 5άρα; Οι παίχτες το έχουν ρίξει στο σορολόπ, ο προπονητής δε θέλει να μείνει και οι οπαδοί ζητωκραυγάζουν για το 0-1 στην Τρίπολη. Τίποτα λιγότερο απο το 100% δεν είναι απαραίτητο για να προχωρήσεις στην Ευρώπη και ο Ολυμπιακός είναι καιρό τώρα πολύ κάτω από το 100%. Εδώ θα τονίσω ότι ακόμα πιστεύω στην πρόκριση (παρ' όλο το 3ο γκολ που με ξενέρωσε) και ελπίζω ο προπονητής και οι παίκτες μας να κατάλαβαν ότι επ' ουδενί δεν τελείωσαν όλα χθες. Μια μέτρια ομάδα η St Etienne, που όσο εύκολα βρέθηκε σε καλή μέρα χθες άλλο τόσο εύκολα μπορεί να πέσει σε τρικυμία την άλλη βδομάδα (μεσολαβεί για αυτούς και πολύ δύσκολο ματς με Bordeaux ενώ οι δικοί μας θα πάνε για τουρισμό στην Κρήτη). Να προετοιμαστούν και να πάνε όχι να προκριθούν, αλλά να διεκδικήσουν κάθε πιθανότητα που τους απομένει και ευκαιρία που θα τους δοθεί.

Ένα ακόμα σχόλιο μισής γραμμής για την εμφάνιση του Μπουρούση χθες μέσα στα Πατήσια κόντρα στην ΑΕΚ και τα μαγικά τρίποντα που έβαλε καταστρέφοντας την ψυχολογία των αντιπάλων και κερδίζοντας το ματς και μια ευχή να έχει την ίδια φόρμα (αυτός και όλοι οι υπόλοιποι ψηλοί μας) την Κυριακή κόντρα στον ΠΑΟ στον τελικό κυπέλλου.

Be right back...
.

Labels: ,

Tuesday, February 17, 2009

25 Things I Hate About Facebook

Φοβερό και καυστικό βιντεάκι ενός τύπου ονόματι Julian Smith σχετικά με το πόσες μαλακίες μπορεί να κάνει κανείς στο facebook όταν δεν έχει πώς να περάσει την ώρα του ή βαριέται να δουλέψει.



Θέμα που καίει τις τελευταίες μέρες η σύλληψη του Έλληνα Ταρζάν Τεό Θεοδωρίδη με 4τόσα κιλά κόκα. Εντάξει Τεό, όλοι οι έτσι οι ωραίοι την πίνουνε, αλλά εσύ θέλησες να γίνεις ο νέος George Jung και να τη φέρνεις μόνος σου; Για να μάθεις Ταρζανούλη πάρε και την απόλυτη απομυθοποίηση από το Μάκη, το βασιλιά της Ζούγκλας!

Γαμώ τα γέλια κάναμε πάλι!

PS: Πήρε σπίτι στο Ντουμπάι, τώρα θα πάρει τα @@ μου!!!

.

Labels: , ,

Thursday, February 12, 2009

I 'm being fired baby!

Ποστάρω ένα ακόμα τραγουδάκι σήμερα. Όχι τόσο σύγχρονο όσο το χθεσινό. Και σίγουρα με βιντεοκλίπ πολύ πιο ...λιτό από το χθεσινό. Που έχει όμως τόόόσο πολύ περισσότερο νόημα από το χθεσινό!



Good citizen!
Αφιερωμένο σε όλα τα παληκάρια της 08Α. Ανεξαρτήτως σώματος!
.

Labels: ,

Wednesday, February 11, 2009

Emty Streets



Παίζει στη νέα διαφήμιση του Toyota iQ.

Τραγουδάρα.

.

Labels: ,