Stefanos' playground

Ένα blog που ψάχνει να βρει την ταυτότητά του...

Sunday, June 10, 2007

Acanθus summer

Κυριακή σήμερα και κοιτάζοντας έξω το πρωί είδα έναν υπέροχο ήλιο. Ευχή μου να κρατήσει και μέσα στην εβδομάδα, να μπορέσω να πάω για ένα μπάνιο στη θάλασσα επιτέλους. Όλη την προηγούμενη εβδομάδα ήθελα αλλά υπό την απειλή της ξαφνικής μπόρας ενώ θα λιάζομαι, έκανα πίσω!

Το σημερινό post είναι αφιερωμένο σε ένα μέρος που και πέρσι και φέτος το καλοκαίρι επισκεπτόμαστε πολύ συχνά με το παρεάκι. Το Acanθus summer. Στον αστέρα Γλυφάδας για όποιον δεν ξέρει (και καλό είναι να μάθει και να το επισκεφτεί σύντομα). Κοντά στα σπίτια μας, μοναδική λύση το καλοκαίρι που ούτως ή άλλως όπου και να μένεις στην παραλία κατεβαίνεις για να κάνεις τη βραδινή σου βόλτα.


Τι το ξεχωριστό έχει αυτό το μέρος και το προτιμώ από τα υπόλοιπα της παραλίας; Είναι ο ορισμός του beach bar, μέσα στην πόλη! Σκηνικό λευκό και λιτό που παραπέμπει άμεσα σε νησί, πρόσβαση (και bar) στην αμμουδιά, μέχρι εκεί που σκάει το κύμα, ξαπλώστρες για ποτάκι με φόντο το φεγγάρι. Μουσική που, λόγω του ανοιχτού χώρου, δεν καλύπτει τις φωνές μας (αν βέβαια κάτσουμε παραλία) και το μετατρέπει κατευθείαν σε στέκι για να πεις τα νέα σου και όχι μόνο να χορέψεις. Φυσικά προσφέρει και χορό. Και φαγητό άμα λάχει!



Είναι πολυχρηστικός χώρος: Για παρέα, για κουβέντα, για ραντεβού, για ρομαντζάδα, για μπανιστήρι, για μεθύσι, για χαβαλέ. Η ανοιχτή παραλία και ο τρόπος που είναι χτισμένο (δεν έχει τοίχους πουθενά!) σου επιτρέπουν να πας όπου θέλεις και να κάνεις ότι γουστάρεις. Αυτό είναι και το πλεονέκτημά του για μένα σε σχέση με τα υπόλοιπα μέρη της παραλιακής, που ακολουθούν πιο αυστηρά το concept του club και όχι τόσο του beach bar.

Νέα είσοδος στη νύχτα πέρσι το καλοκαίρι, πασίγνωστο και hot spot φέτος, με διαφημίσεις από τη μέρα 1 λειτουργίας και πάντα τίγκα στον κόσμο. Τόσο πολύ μάλιστα που με χαλάει ελαφρώς το ότι η παραλία δεν είναι τόσο "ελεύθερη" όσο πέρσι. Από κόσμο τα τυπικά. Δεν το θεωρώ ως κάτι το εξειδικευμένο. Όπως και να έχει, τακτικός πελάτης 6-7 βδομάδες τώρα που έχει ανοίξει, ειδικά τα σαββατόβραδα (νομίζω ήδη 4...)!


Feel the (Acanθus) summer spirit!

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home