Stefanos' playground

Ένα blog που ψάχνει να βρει την ταυτότητά του...

Friday, November 23, 2007

Freedom from Facebook!

Λοιπόν έτυχε να είναι η μέρα σήμερα που διάβασα τόσα πολλά για τη μαλακία το facebook που δεν άντεξα άλλο! Ο δημιουργός του από τη μία μας πληροφορεί για τους νέους τρόπους διαφήμισης και μας λέει στη μάπα ότι τα πρόσωπά μας θα χρησιμοποιούνται σε διαφημίσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις μας (τι έλεγα για το tagging;). Οι εταιρείες και τα πανεπιστήμια από την άλλη ήδη το χρησιμοποιούν για να βρουν βρωμιές από το παρελθόν μας και να μας κρίνουν "και" έτσι. Οι διαφημιστικοί κολοσσοί από την τρίτη ετοιμάζονται να κάνουν καμπάνιες με τα προϊόντα τους, να μαζεύουν μέλη και μετά να διαφημίζουν τα προϊόντα στους φίλους του εκάστοτε μέλους χρησιμοποιώντας σαν όχημα τη φάτσα του εκάστοτε μέλους. Δεν είναι μαλακίες επιστημονικής φαντασίας και το ξέρετε, σε λίγο καιρό μια χαρά θα γίνουν!


Πήγα ευθύς αμέσως να διαγράψω το λογαριασμό μου. Καιρό το σκεφτόμουν άλλωστε. Αμ δε! Σε κοροϊδεύουν και εδώ. Έχει, λέει, μόνο deactivation, όχι deletion. Το οποίο deactivation σημαίνει ότι δεν μπορείς μεν να μπεις στο προφίλ σου, αλλά τα στοιχεία σου κρατώνται, μπορείς να επανενεργοποιηθείς μελλοντικά, και φυσικά, δεν σταματάνε να σου έρχονται όλα τα e-mails από τους φίλους σχετικά με actions, events και τα σχετικά! Δηλαδή το mailbox να συνεχίσει να γεμίζει άχρηστο υλικό που θα σε σπρώχνει να ξανασυνδεθείς και φυσικά διαφημίσεις στο μέλλον... Δε λέω, σε έχουν προειδοποιήσει... Κάπου μέσα στις 193 σελίδες του licence agreement, που φυσικά όλοι μας διαβάζουμε!


Δεν μπορείς να διαγραφείς από το facebook αφού γραφτείς!!! Σκεφτείτε το! Παρανοϊκό;


Με τη βοήθεια του wikiHow βρήκα έναν τρόπο να καταστήσω το λογαριασμό ανενεργό σε ικανοποιητικό σημείο, ήτοι να μη μου στέλνει e-mail ούτε να μπορεί να επανενεργοποιηθεί. Για τη διαγραφή των στοιχείων μου από τον server τους, καμία ελπίδα δε διατηρώ πλέον!


Ο καθείς διαβάζει τη γνώμη μου και κάνει την επιλογή του!

Labels: ,

2 Comments:

Blogger plagal said...

Ενα λινκ στον οδηγο του wikiHow που ανεφερες?

8:08 PM  
Blogger Stefanos said...

Όπως ζήτησες, προστέθηκε στο κείμενο ο σύνδεσμος προς το σχετικό άρθρο του wikiHow.

9:19 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home