Stefanos' playground

Ένα blog που ψάχνει να βρει την ταυτότητά του...

Wednesday, July 25, 2007

Η (μορφωμένη) κυρία και ο μούτσος

Πρώτες ελεύθερες μέρες του φετινού καλοκαιριού και εγώ αδυνατώ ακόμα να απομακρυνθώ από το PC... Διαβάζοντας το blog της g700 έπεσα πάνω στο ενδιαφέρον άρθρο "γιατί οι ευρωπαίοι δεν κάνουν παιδιά" (εδώ θα το βρείτε στην αγγλική βερσιόν του, να προπονείστε φίλοι μου σιγά-σιγά πριν πατήσετε στο Νησί!), της Katinka Barysch, μιας από τις σούπερ επιτυχημένες γυναίκες της σύγχρονης εποχής.

Το άρθρο έχει πολλά ενδιαφέροντα σημεία αλλά την προσοχή μου τράβηξε μια παράγραφος, που δίνει τροφή για σκέψη σχετικά με το δίλημμα της σύγχρονης εποχής "καριέρα ή οικογένεια":

Στο σημείο αυτό η Γερμανία είναι σχεδόν παράδειγμα προς αποφυγή: οι σπουδές κρατάνε πάρα πολύ, συχνά πάνω από 20 χρόνια, πράγμα που αναγκάζει τις γυναίκες να τεκνοποιήσουν για πρώτη φορά μετά τα 30 τους χρόνια. Σήμερα μάλιστα οι γυναίκες τείνουν να έχουν ψηλότερο μορφωτικό επίπεδο από τους άνδρες. Δυσκολεύονται όμως να βρουν σύντροφο, αφού πολλοί υψηλά αμειβόμενοι άνδρες προτιμούν γυναίκες που να ασχολούνται με τα οικιακά.


Η κατάσταση γνωστή και στην Ελλάδα, αρκετά. Οι γυναίκες σπουδάζουν, και μάλιστα σπουδάζουν πολύ, και όντως πιστεύω ότι με τον καιρό κατακτούν επίπεδο μόρφωσης εφάμιλλο ή ανώτερο του ανδρικού. Και μετά έρχεται το αδιέξοδο!



Θέλουν να παντρευτούν, να κάνουν παιδιά. Η γνώση, όμως, είναι και μια μορφή κατάρας. Όσο περισσότερη έχεις, όσο πιο πολύ βλέπεις μπροστά σου, τόσο λιγότερο συμβιβάζεσαι και ψάχνεις το καλύτερο. Άρα και στο θέμα σύζυγος ψάχνεις κάτι εφάμιλλο με σένα. Αμ δε! Ο σύζυγος, ο άντρας ο σωστός ο πρόστυχος, ψάχνει για τη "χαρωπή νοικοκυρούλα" του! Δεν το λέω εγώ, η Katinka Barysch το λέει (εγώ απλώς το προσυπογράφω!). Και μένει η γυναίκα η μορφωμένη μπουκάλα. Άντε να ψάχνει κανά pool boy να της χαρίσει καναν οργασμό, γιατί αλλιώς δεν πάει πουθενά. Και τη βλέπεις να μονολογεί "μακάριοι οι πτωχοί το πνεύματι" και "να τα σκίσω τα πτυχία μου, δε φέρνουν την ευτυχία"...

Πόσες φορές δεν έχω κάνει αυτή την κουβέντα με κοπέλες! Όλες με ψηλούς στόχους και όνειρα, να αρνούνται να παίξουν τη "χαρωπή νοικοκυρούλα" κανενός. Και να παλεύουν για την πάρτη τους. Και να μεταμορφώνονται στις σύγχρονες δυναμικές, σούπερ γυναίκες της εποχής μας. Σαν την Katinka Barysch ένα πράγμα. Και μετά να δημοσιεύουν τέτοια άρθρα...

ΠιΕς: Άντε να ξεκινάμε σιγά-σιγά για διακοπές! Η Σκιάθος περιμένει!


Labels: , ,

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Αλήθεια, τι θα κάνει άραγε ο overqualified σύζυγος όταν γυρνώντας στο σπίτι του μετά από μία κουραστική μέρα στη δουλειά θα βρει μεν ένα πιάτο φαγητό, εφάμιλλο αυτού της μητρός του, πλην όμως δεν θα μπορεί να ανταλλάξει πέραν των τυπικών καμμία κουβέντα+ "χαρωπή νοικοκυρά" του;
Όταν οι μοναδικές παραστάσεις της συζύγου θα είναι όλες οι αποχρώσεις του ξανθού της πρωινής+μεσημεριανής ζώνης;
+Μετά αποχαυνωμένος-η ο-η σύζυγος, μπορεί να οδηγηθεί σε μια σχέση+ έναν άνθρωπο "που να τον-την καταλαβαίνει, να συμμερίζεται τις ανάγκες του..."
Οι όμορφοι γάμοι, όμορφα καίγονται! Τσ..τσ..τσ!
Όσον αφορά στα pool boys +στα άλλα παρεμφερή επαγγέλματα αντιστοίχου κάλλους..δεν έχει κάτι το μεμπτό η ενασχόληση μαζί τους.. αρκεί να είναι τοποθετημένη σωστά στον χωροχρόνο...

12:29 AM  
Blogger Stefanos said...

Ειλικρινά ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί η απάντησή σας στο άκρο "σούπερ επιτυχημένη πανέξυπνη γυναίκα" είναι το άλλο άκρο "χαρωπή νοικοκυρούλα μπετόστοκος". Υπάρχουν πολλά ενδιάμεσα σημεία ξέρεις... Μπορεί να βρεθεί κάπου ανάμεσα σε αυτά η χρυσή τομή.

Επιμένω, δεν ήμουν εγώ αυτός που είπε ότι οι επιτυχημένοι άντρες παίρνουν "χαρωπές νοικοκυρούλες μπετόστοκους". Το είπε, αντίθετα, μία από τις "σούπερ επιτυχημένες πανέξυπνες γυναίκες".

2:27 AM  
Anonymous Anonymous said...

Υπεκφυγές..Νομίζω ότι έθεσα+άλλες παραμέτρους που η συνεπαγωγή τους δεν είναι ο "μπετόστοκος"..
Αλλά όπως+να το κάνεις, όσο πνευματώδης, πνευματική κ.λ.π. κι αν είναι η σύζυγος,+μηδενικά ενδιαφέροντα πλην του νοικοκυριού, έρχεται+αποβλακώνεται!
Τι προσλαμβάνουσες θα έχει το παιδί;
Ήμήπως θα του κάνει ταχύρυθμο ο πατέρας το βραδυ;

11:03 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home